Србија и Балкан

Петковић: Српска полиција није прешла административну линију, специјалци били у рејону Рашке

Тројица косовских специјалаца су ухапшени дубоко на територији централне Србије у рејону села Гњилица у општини Рашка, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију
Петковић: Српска полиција није прешла административну линију, специјалци били у рејону Рашке© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је данас антитерористичка јединица српске Жандармерије лоцирала и ухапсила тројицу специјалаца Куртијеве полиције.

Они су ухапшени у 12.38 минута дубоко на територији централне Србије у рејону села Гњилица у општини Рашка и нису киднаповани, како то тврди Приштина, рекао је Петковић.

"Припадници наше полиције ногом нису крочили на територију КиМ и нису прекршили Резолуцију 1244 ни војно-технички споразум, јер нису прешли административну линију, већ су то учинили ови албански терористи", рекао је Петковић и додао да је Београд спреман да пружи све доказе о томе.

Чак тражи и да се спроведе међународна истрага, да се јасно види према сателитским снимцима Британаца и Американаца да српска полиција није прешла ни милиметар административне линије.

"Шта они траже са оружјем, мапама, џи-пи-есом, дубоко у централној Србији и то у шуми", упитао је Петковић.

Додао је да ће то истрага показати и истакао да је српска жандармерија зауставила опасан наум терориста који су са опасном намером кренули у централну Србију.

"За разлику од албанске пропаганде према којој се ови полицајци сматрају отетим, морам да кажем да су једино отети Срби као што је Луне Миленковић. За разлику од Обреновића и Миленковића који је претучен толико да му је фаца издеформисана, то се неће десити са овим ухапшеним лицима", рекао је Петковић.

Он је додао да ухапшени специјалци неће бити ни пребијени, ни мучени, за разлику од Срба који су ухапшени, иако нису били наоружани.

"Овде се не ради ни на каквом киднаповању и хоћу да честитам нашој Жандармерији која је зауставила ове људе који су имали опасан циљ јер су се под пуном ратном опремом нашли дубоко на територији општине Рашка", закључио је Петковић.

Напоменуо је да је Милун Луне Миленковић приликом хапшења брутално пребијен пред ћеркицом, те да је косовска полиција морала да употреби бело платно јер је толико крварио од повреда.

"Видите да Курти буквално из дана у дан изазива нове кризе, жели да натера српски народ да неодмерено реагује јер је то оно што је потребно Куртију: сукоби, сукоби и само сукоби", поручио је Петковић додајући да премијер привремених приштинских институција жели етнички чисто Косово.

image