Србија и Балкан

Вучић са Бин Заједом: Захвалио му за ангажман за мирно решавање отворених питања на КиМ

Партнерство и пријатељство наших земаља су, утемељени на међусобном уважавању и разумевању, написао је председник Србије на Инстаграм налогу
Вучић са Бин Заједом: Захвалио му за ангажман за мирно решавање отворених питања на КиМ© TANJUG/ MEDIABIRO

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду са председником Уједињених Арапских Емирата шеиком Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном о актуелним дешавањима на Косову и Метохији и захвалио му за досадашњи лични ангажман на мирном решавању свих отворених питања.

"Партнерство и пријатељство наших земаља су, пре свега, утемељени на међусобном уважавању и разумевању, а заједно ћемо наставити да унапређујемо економску, билатералну и све друге видове сарадње у корист грађана Србије и УАЕ", написао је Вучић је на свом Инстаграм налогу након сусрета са Бин Заједом, који борави у једнодневној радној посети Београду.

Вучић је додао да је госту из УАЕ још једном захвалио на позиву за учешће на климатском самиту УН, који ће се одржати у тој земљи и нагласио да је Србија у потпуности посвећена улагању у пројекте који ће допринети ублажавању последица климатских промена.

Иначе, о Уједињеним Арапским Емиратима, али и Саудијској Арабији, председник Вучић говорио је почетком недеље гостујући на телевизији "Хепи". Он је тада навео да БРИКС значајно јача у свету и да то није само питање пет земаља чланица (Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужне Африке).

"Ако је истина да ће БРИКС-у да се придруже поједине земље Персијског залива, као што су Саудијска Арабија или Уједињени Арапски Емирати, онда то мења ствари у свету", рекао је Вучић и додао да ако би се то десило све би било другачије у погледу светског БДП-а, ресурса, сировина.

image