Србија и Балкан

Шеик Бин Зајед са Вучићем посетио штанд Србије на сајму наоружања (ФОТО)

На штанду Србије представљено је више домаћих компанија из одбрамбене и наменске индустрије
Шеик Бин Зајед са Вучићем посетио штанд Србије на сајму наоружања (ФОТО)© Instagram/buducnostsrbijeav

Шеик Мухамед Бин Зајед ал Нахјан, председник УАЕ, посетио је штанд Србије у оквиру шеснаестог по реду Међународног сајма војног наоружања и опреме "ИДЕКС 2023" у Абу Дабију.

На штанду га је срдачно дочекао председник Александар Вучић, а потом му представио шта је све изложено.

На штанду Србије представљено је више домаћих компанија из одбрамбене и наменске индустрије, које предводи генератор домаће одбрамбене индустрије, "Југоимпорт - СДПР".

Изложене су макете опреме и оружја домаће производње, међу којима су макете оклопног возила "лазар", "лазар 3 ", "милош", "милош 2", вишецевни ракетни систем "тамнава", самоходна хаубица "нора", пешадијско наоружање и минобацачка муниција различитог калибра, муниција малог, средњег и великог калибра за различите копнене и ваздухопловне платформе, ракете за артиљеријске системе, нишанске справе, као и заштитно-балистичка опрема.

После приказа макета, одржан је и састанак са шеиком Бин заједом, којем су присуствовали председник Вучић и представници Министарства одбране.

У обиласку штанда били су министар одбране Милош Вучевић, помоћник министра одбране Ненад Милорадовић, амбасадор УАЕ у Београду Мубарак ал Дахери, представници компаније "Југоимпорт-СДПР".

Сајам у Абу Дабију се одржава под покровитељством шеика Мухамеда Бин Заједа ал Нахјана, и то је највећи и најзначајнији сајам овог типа у свету, на којем се представља најновија опрема, оружје, иновације и технологије из одбрамбеног сектора из целог света. На једном месту окупило се више од 1.350 излагача из 65 држава, као и 350 високих делегација из целог света.

image
VV inauguration
banner