Србија и Балкан

Заменик приштинског министра након 9 дана напустио зграду општине у Лепосавићу, градоначелник остао

Заменик приштинског министра управе и локалне самоуправе напустио је зграду општине у Лепосавићу у којој је девет дана био са албанским градоначелником
Заменик приштинског министра након 9 дана напустио зграду општине у Лепосавићу, градоначелник остао© FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

Заменик приштинског министра управе и локалне самоуправе Арбер Вокри напустио је, након девет дана, општинску зграду у Лепосавићу, у којој је боравио са лажним градоначелником Љуљзимом Хетемијем, који се у том објекту, самоиницијативно, налази непрекидно већ око четири недеље, преноси "Телеграфи".

У видео снимку који је објавио на Фејсбуку, Вокри каже да је данас последњи дан његовог боравка у општини Лепосавић, те да се, како каже, са помешаним емоцијама опростио од Хетемија.

"Данас је девети и последњи дан мог боравка у општини Лепосавић. Дошао је тренутак да одем и са помешаним емоцијама поздравио сам градоначелника Љуљзима Хетемија, који стоички и мотивисано остаје до краја да заврши своју мисију", рекао је Вокри.

Покушаји Приштине да у четири општине на северу Косова и Метохије где већински живе Срби постави албанске градоначелнике довели су до ескалације ситуације на КиМ.

image