Србија и Балкан

Градоначелник Љуљзим Хетеми 16 дана и ноћи непрекидно у згради СО Лепосавић?

За више од две недеље грађани Лепосавића "свог" новог градоначелника успели су да виде два пута и то на – блиц, кроз прозор
Градоначелник Љуљзим Хетеми 16 дана и ноћи непрекидно у згради СО Лепосавић?

Грађани Лепосавића јутрос су, али само на тренутак, иза  затвореног прозора и померене завесе, успели да по други пут за последњих 16 дана, односно од почетка мандата, виде "свог" градоначелника Љуљзима Хетемија. Хетеми се на прозору појавио на пар секунди, баш у време док је зграду СО напуштао министар инфраструктуре у Влади тзв. Косова Љибурн Аљиу који је претходно искористио ситуацију да је пред зградом био мањи број Срба и успео да уђе и посети Хетемија. Дан раније, КФОР је забранио Аљиуу да уђе у зграду.

Сам Хетеми у зграду СО Лепосавић ушао је 26. маја око 17 часова, пошто су зграду уз помоћ сузавца и шок бомби заузели косовски специјалци и пошто се облак сузавца испред зграде само мало разишао.

Претпоставља се да је Хетеми викенд иза 26. маја провео код куће, у понедељак рано ујутру, са првим петловима вратио се у канцеларију, и од тада, колико се зна, није излазио из зграде СО Лепосавић.

Први улазак новог градоначелника  у зграду СО Лепосавић, тог 26. маја, и није видело много грађана јер су мештани, који су пола сата раније били испред зграде, протестовали, растерани шок бомбама и сузавцем, градоначелник је приликом уласка био заклоњен телима специјалаца. Појавио се на прозору, највишем спрату зграде којих десетак, петнаест минута касније и лично, колико се из даљине могло видети, поставио заставу тзв. Косова.

И јутрос, појављивање Хетемија је трајало кратко, на блиц, па су га сликали само најбржи сниматељи и фотографи.

Иако медији тврде, а и сами грађани Лепосавића су уврени да Хетеми није изашао из зграде 16 дана и ноћи, ту информацију није лако потврдити ни проверити, јер, постоји могућност да је нови градоначелник за пуне две недеље, можда у ситним ноћним сатима на кратко излазио до зграде, макар, да види породицу.

Међу мештанима Лепосавића, медијски написи да њихов градоначелник седи у канцеларији 16 дана и ноћи изазива различите коментаре.

"Можда се боји својих, да му отму фотељу, пошто ми Срби не можемо у зграду СО", веле једни.

"Тако се чува фотеља", тврде други.

"Можда наш нови градоначелник има толико посла, да не диже главу, па ће кући тек кад позваршава све неодложне послове", сигурни су трећи.

Није могуће проверити ни да ли Хетеми у згради СО има кревет, или спава у поменутој фотељи, или су му можда косовски специјалци, по усељењу у зграду уз помоћ сузавца и шок бомби, уступили неки – пољски лежај.

Хетеми је, иначе, на изборима које су Срби бојкотовали победио са 100 гласова, а председник Владе тзв. Косова Аљбин Курти пре који дан "од срца" је захвалио Љуљзиму на "његовој узорној издржљивости за Републику Косово, закон и ред".

image