Србија и Балкан

Кфор спречио маскираног приштинског министра да уђе у зграду Општине Лепосавић

Такозвана специјална јединица косовске полиције покренула је оперативни план за посету Алијуа Општини Лепосавић, који је, како се наводи, подразумевао камуфлажу
Кфор спречио маскираног приштинског министра да уђе у зграду Општине Лепосавић© FOTO TANJUG/ STR/bs

Министар инфраструктуре привремених приштинских институција Љибурн Алију заустављен је данас у покушају да посети зграду Општине у Лепосавићу, где је планирао да се састане са градоначелником Љуљзимом Хетемијем.

Како преноси Репортери, позивајући се на Т7, командат Кфора није пустио Алијуа да уђе у зграду општине како би избегао могуће напетости са окупљеним демонстрантима, прености Танјуг.

Такозвана специјална јединица косовске полиције покренула је оперативни план за посету Алијуа општини Лепосавић, који је, у начелу, подразумевао камуфлажу министра, али га је Кфор, ипак, вратио.

Војници америчког Кфора, који обезбеђују прилаз седишту општине, ноћас су у потпуности уклонили жилет-жицу коју су поставили пре десетак дана, када је албански градоначелник Љуљзим Пеци насилно ушао у зграду, уз помоћ припадника тзв. косовске полиције и њених специјалаца.

Испред седишта те најсеверније општине на Косову и Метохији ипак је остала метална ограда на коју су локални Срби поставили српске заставе.

image