Србија и Балкан

Курти се опет хвали илегалним рaдњама: "Војска Косова" јача за турске дронове и 80 одсто припадника

Према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација - једине оружане снаге у јужној српској покрајини смеју бити припадници међународне мировне мисије
Курти се опет хвали илегалним рaдњама: "Војска Косова" јача за турске дронове и 80 одсто припадникаwww.globallookpress.com © Petro Poroshenko/via Globallookpress.com

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти поново се хвали илегалним радњама, јер је навео да је "војска Косова" добила беспилотне летелице ТБ-2, које је купила од Турске, као и да су повећали број "војника" за 80 одсто.

"У арсенал наше војске додали смо беспилотне летелице 'бајрактар ​​ТБ-2' које смо као влада купили од Турске. За две године владавине повећали смо број војника за више од 80 одсто, а буџет за војску за више од 100 одсто. Косово је сада безбедније него икад", поручује Курти.

Према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација, једине оружане снаге у јужној српској покрајини смеју бити припадници међународне мировне мисије, док је строго забрањено формирање војних и паравојних формација.

Курти додаје да је са командантом "КБС-а", генерал-потпуковником Башкимом Јашаријем и министром одбране Армендом Мехајем, честитао официрима који су завршили обуку о употреби дронова.

image