Србија и Балкан

Најновије упозорење РХМЗ-а на невреме за недељу: Олуја са много кише и грмљавине

На мапи РХМЗ-а види се да ће наранџасти метео-аларм сутра бити укључен за Срем, Београд, Западну Србију, Шумадију, Поморавље, источну, југоисточну, југозападну Србију и КиМ
Најновије упозорење РХМЗ-а на невреме за недељу: Олуја са много кише и грмљавине© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење на временске непогоде за недељу за подручје целе Србије.

"Пљускови и грмљавина који се у недељу пре подне очекују на северу Војводине, а од поподнева и у осталим крајевима, локално ће бити праћени градом и јаким или олујним ветром", наводи се на сајту РХМЗ-а.

Већа количина падавина од 20 до 40 мм, локално и више, прогнозира се у току вечери, пре свега у западној Србије, а затим и у региону Шумадије, Поморавља и области око Западне Мораве.

У првом делу ноћи постоји и тенденција премештања зоне падавина даље на исток и југоисток.

На мапи РХМЗ-а види се да ће наранџасти метео-аларм сутра бити укључен за Срем, Београд, Западну Србију, Шумадију, Поморавље, источну, југоисточну, југозападну Србију и Косову и Метохију.

"Време је опасно. Прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", наводи се на сајту завода.

image