Србија и Балкан

Тропски спарно, ведро и са јаким УВ зрачењем: У Србији на снази наранџасти метео-аларм

Максимална температура у Србији кретаће се од 32 степена до чак 37 степени
Тропски спарно, ведро и са јаким УВ зрачењем: У Србији на снази наранџасти метео-аларм© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

У Србији ће данас на снази бити наранџасти метео-аларм који упозорава на високу температуру. Она ће у појединим деловима земље прелазити 35 степени Целзијуса, а и УВ зрачење нас неће поштедети. 

У односу на јучерашњи дан на територији читаве земље биће за око пет до десет степени топлије, а свежије време, према најави РХМЗ-а, поново можемо да очекујемо за викенд.

У Београду данас ће се смењивати сунце и облаци, док жива у термометру неће прелазити максималних 35 степени.

Са југозапада континента јача поље високог ваздушног притиска, односно поље ведрине које се протеже са Медитерана, преко Италије, до нашег региона.

Уједно нам југозападним ветровима стиже топао ваздух, те ће тако четвртак и петак бити тропски дани, уз максималну температуру која ће у многим градовима, баш као и у Београду, достизати 35 степени.

Током наредних сати али и до до краја дана у целој Србији биће ведро, спарно, а због ведрог неба, УВ зрачење ће бити веома интензивно па се саветује да се чувате од сунца у најтоплијем делу дана. Време је идеално да се проведе поред реке, језера, у хладу шуме.

Што се тиче ветра, дуваће слаб западни ветар, са појачаним интензитетом на северу региона.

Максимална температура у Србији кретаће се од 32 степена до чак 37 степени. 

Сунчано и још топлије биће и у петак, али ће за разлику од данашњег дана, у вечерњим сатима и у току ноћи доћи до продора хладног фронта.

Он ће са собом донети обилне падавине, олујни ветар, пљускове и непогоде. У суботу ће током целог дана бити нестабилно и свежије, а за викенд температура неће прелазити преко 25 степени.

image