Србија и Балкан

Москва: Питање Косова и Метохије мора да се реши на основу Резолуције 1244 СБУН

Министарство спољних послова Русије поручило је да ситуација у јужној српској покрајини мора да се решава у складу са Резолуцијом 1244
Москва: Питање Косова и Метохије мора да се реши на основу Резолуције 1244 СБУНGetty © Anna Moneymaker / Staff

Москва је поново позвала на поштовање Резолуције 1244 када је реч о Косову и Метохији и проналажење решења које неће бити наметнуто.

"Ситуација на Косову треба да се реши на основу Резолуције 1244 СБУН. Противимо се идеји измене мандата Мисије УН у региону и залажемо се за одржавање редовне природе састанака СБ УН о питању Косова", навели су из Mинистарства на Иксу, раније познатом као Твитер.

"Договор између Београда и Приштине биће одржив ако стране независно пристану на споразум, без припремљених решења која им се намећу споља", додали су из Mинистарства.

Русија константно позива на поштовање Резолуције 1244 и примену исте.

"Да нема ове резолуције, све би одавно већ било другачије, и то на штету Србије, и у корист планова Запада који имају за циљ да се она распарча. То је једини документ који иде у корист Београда, Срба и Србије као државе. Када не би било овог документа или када би идеја да он није потребан постала доминантна, уверавам вас да мишљење Београда нико одавно не би узимао у обзир. То је заиста најважнији документ, чије ће активно коришћење Београду дати могућност да очува за њега најважније постулате", поручила је раније портпаролка МСП Марија Захарова.

image