Србија и Балкан

Стевандић о санкцијама САД за РТ Балкан: Када нешто часно чините, трпљење последица не пада тешко

Осећате се да сте довољно вредни, да неко ту вашу вредност процењује тако што у немогућности да прибави вашу послушност покушава да вам напакости у животу, каже председник Скупштине Републике Српске Ненад Стевандић говорећи о америчким санкцијама уведеним против њега
Стевандић о санкцијама САД за РТ Балкан: Када нешто часно чините, трпљење последица не пада тешко© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Када сматрате да нешто искрено, одговорно и часно чините, а због тога будете дискриминисани или кажњени, онда вам трпљење последица на неки начин не пада тешко, каже за РТ Балкан председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић говорећи о санкцијама које су му увеле америчке власти.

"Не могу рећи да човеку баш причињава задовољство када се сусреће са бројним неугодностима око рачуна, картица, авио-превозника који имају америчко власништво па не можете купити карту. Али постоји један вид самопотврђивања и самопоштовања који вас чини условно речено задовољним", истиче Стевандић.

Он додаје да осећате да сте довољно вредни, да неко ту вашу вредност процењује тако што у немогућности да прибави вашу послушност покушава да вам напакости у животу.

На самом крају јула, Сједињене Америчке Државе ставиле су на листу санкционисаних особа због, како је образложило америчко Министарство финансија, претњи имплементацији Дејтонског мировног споразума, чланицу председништва БиХ Жељку Цвијановић, председника Скупштине РС Ненада Стевандића, премијера Радована Вишковића и министра правде Милоша Букејловића.

Ненад Стевандић биће гост Љиљане Смајловић у новој епизоди емисије "Релативизација" која ће бити емитована сутра.

image