Србија и Балкан

Абазовић са Алексом Сорошем — знак најављеног фокуса Сорошеве фондације на Западни Балкан?

Пре објаве фотографије премијера Црне Горе у техничком мандату, бивши председник САД Доналд Трамп назвао је Алекса Сороша "размаженим малим дегенериком"
Абазовић са Алексом Сорошем — знак најављеног фокуса Сорошеве фондације на Западни Балкан?© R.R./ATAImages

Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић поставио је на друштвеној мрежи Икс (некадаши Твитер) фотографију са Алексом Сорошем, сином и наследником милијардера и "добротвора" Џорџа Сороша.

"Била ми је велика част и посебно задовољство данас, у друштву пријатеља Александра Сороша, неформално поразговарати са позваним професором Џозефом Штиглицом, нобеловцем, економским експертом и једним од највећих интелектуалаца свијета. Од оваквих људи се има шта научити", написао је Абазовић.

Подсетимо, средином прошлог месеца је у јавност изашла информација да Сорошева Фондација за отворено друштво планира да повуче или прекине велики део свог рада у Европској унији, али да ће наставити да финансира програме у Украјини, Молдавији, Киргистану и Западном Балкну преко националних фондација.

Млади наследник Сорошеве империје је овог месеца најавио рат бившем председнику САД запретивши да ће своје милијарде искористити да спречи његов реизбор.

Трамп, међутим, није остао дужан свом новом ривалу и позвао је присталице да зауставе "размаженог малог дегенерика".

"Не можемо дозволити да овај размажени мали дегенерик победи. Његов отац контролише тужилаштво у Америци. Они уништавају нашу земљу. Мич Меконел им помаже, а да ништа не ради! Републиканци ће остати чврсти!", поручио је бивши амерички председник.

image