Свет

Размажени мали дегенерик: Доналд Трамп о Алексу Сорошу

Бивши амерички председник поручује да неће седети скрштених руку док Сорош улаже милионе како би спречио његов реизбор
Размажени мали дегенерик: Доналд Трамп о Алексу Сорошу© Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana, File

Наследник Џорџа Сороша, његов син Алекс, тек што је сео у татину фотељу, објавио је рат бившем америчком председнику Доналду Трампу запретивши да ће своје милијарде искористити да спречи његов реизбор. Трамп, међутим, није остао дужан свом новом ривалу и позвао је присталице да зауставе "малог дегенерика".

Главни кандидат републиканаца реаговао је на текст који је недавно објавио "Политико", а у коме Алекс Сорош наводи да ће победа Трампа 2024. "угрозити европско јединство и поткопати напредак постигнут на многим фронтовима као одговор на рат у Украјини".

"Верујем да би победа МАГА републиканаца (Трампова фракција) на америчким председничким изборима следеће године могла, на крају, да буде гора за ЕУ ​​него за САД", написао је Сорош млађи, објашњавајући одлуку своје фондације да смањи своју подршку либералном активизму широм Европе.

Трамп је, како наводи "Њузмакс", након овога послао мејл својим присталицама у оквиру кампање за прикупљање средстава, и навео да "Сорош очајнички жели да нас заустави" и да "његова династија улива милионе у пораз МАГА" 2024.

"Династија Сорош је управо открила свој нови план за 2024: потрошити све што је потребно да би спречио људе да искористе свог глас сопственој земљи", навео је Трамп.

Он се огласио и на својој друштвеној мрежи "Истина", и то не баш бираним речима.

"Не можемо дозволити да овај размажени мали дегенерик победи. Његов отац контролише тужилаштво у Америци. Они уништавају нашу земљу. Мич Меконел им помаже а да ништа не ради! Републиканци ће остати чврсти!", поручио је бивши амерички председник.

Какав је интерес Сороша да спречи Трампову победу, види се и из текста који је пролетос објавио "Њујорк тајмс" а у коме се јасно наводи да "отворене политике" Сорошеве фондације уживају велику подршку Бајденове администрације.

Александар Сорош, син дугогодишњег донатора Демократске партије Џорџа Сороша, био је најмање четрнаест пута у Белој кући откако је Џозеф Бајден преузео дужност, стоји у јавно доступним евиденцијама посетилаца које је прегледао "Њујорк пост".

Александер, кога зову Алекс, рекао је раније за "Волстрит џорнал" да је "политичнији" од свог оца и да би један од његових главних циљева био да се супротстави могућем другом мандату бившег председника Доналда Трампа.

image