Србија и Балкан

Док Албанци бацају бомбе на српске куће, Еулекс "све прати са забринутошћу"

У складу с нашим мандатом, који предвиђа снажно праћење одабраних случајева који покрива цели ланац кривичног правосуђа, пратимо случајеве, саопштила је ова међународна мисија
Док Албанци бацају бомбе на српске куће, Еулекс "све прати са забринутошћу"www.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti

Мисија Еулекс саопштила је да је са забринутошћу приметила нападе на три куће косовских Срба у општини Ранилуг, који, како истичу, показују колико је ситуација нестабилна.

У одговору на питање Танјуга како коментарише те нападе, наглашавају хитну потребу за деескалацијом и да оцењују сваки облик насиља као недопустив.

"У складу с нашим мандатом, који предвиђа снажно праћење одабраних случајева који покрива цели ланац кривичног правосуђа, пратимо случајеве заједно са неколико других случајева који укључују косовске Србе или који можда утичу на односе међу заједницама", наводи се у саопштењу.

Три експлозивне направе бачене су прошлог дана у дворишта кућа представника и руководиоца Српске листе у општини Ранилуг у Косовском Поморављу, пренео је РТС позивајући се на локалне изворе. У двема експлозијама начињена је материјална штета, док трећа направа није експлодирала.

Најпре је око 2.20 сати бомба бачена у двориште куће Владице Аритоновића, заменика председника општине Ранилуг.

Друга бомба, око 2.30 сати, бачена је на кућу директора предшколске установе "Пчелица Маја" Срђана Ристића.

Трећа бомба која није експлодирала бачена је на кућу директор Центра за социјални рад Зорана Ристића.

image