Србија и Балкан

Немачки изасланик за Западни Балкан у Приштини: На вашој смо страни

Најоштрије осуђујемо овај "злочиначки и терористички напад" на "Косовску" полицију, каже Мануел Сарацин
Немачки изасланик за Западни Балкан у Приштини: На вашој смо страни© Michael Kappeler/dpa

Специјални изасланик немачке Владе за Западни Балкан Мануел Сарацин назвао је инцидент који се у недељу догодио на северу КиМ "криминалним и терористичким нападом на Косовску полицију".

"Јуче смо били сведоци ужасне ситуације. Најоштрије осуђујемо овај злочиначки и терористички напад на Косовску полицију. Овде смо да изразимо солидарност и саучешће породицама, Косовској полицији и целој земљи. На вашој смо страни", рекао је Сарацин након састанка са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, преноси РТК.

Немачки дипломата, који је на КиМ стигао након инцидената на северу, учествоваће и на комеморативном скупу у част погинулог полицајца Африма Буњака, а потом га очекује сусрет са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи.

Подсетимо, Срби су у ноћи између суботе и недеље, како је рекао председник Србије Александар Вучић, у знак протеста против терора Аљбина Куртија, блокирали мост са два теретна возила након чега је дошло до сукоба са припадницима Косовске полиције током којег је страдао један од припадника приштинских снага.

image