Србија и Балкан

Ухапшен бивши припадник ОВК по налогу Специјалног суда у Хагу

Бивши борац ОВК Сабит Јонузи осумњичен је за ометање правде у вези са кривичним предметом који се води у Специјализованим већима, рекао је његов адвокат Куштрим Битићи
Ухапшен бивши припадник ОВК по налогу Специјалног суда у ХагуGetty © Pierre Crom

Бивши припадник ОВК Сабит Јoнузи из Глоговца ухапшен је по налогу Специјалног суда у Хагу, преносе медији у Приштини и наводе да је већ пребачен у седиште суда.

Хапшење је потврдио и његов адвокат Куштрим Битићи, који је рекао да је Сабита Јонузија у среду интервјуисало Специјално тужилаштво (ЗПС) у Косову Пољу и да је пуштен, али да је јуче ухапшен у својој кући.

"Могу да потврдим да је Сабит Јoнузи, бивши борац ОВК, сада ветеран, ухапшен. Прекјуче је саслушан у ЗПС-у на Косову Пољу и пуштен, а онда ухапшен у својој кући. Прелиминарно, почетком маја 2023. године, извршена је рација у његовој кући и одузет му је телефон", рекао је Битићи.

Адвокат је додао да је бивши борац ОВК осумњичен за ометање правде у вези са кривичним предметом који се води у Специјализованим већима.

У међувремену, шеф огранка борачког удружења у Глоговцу Енвер Хајдари рекао је да је Јoнузи, према речима чланова породице, већ послат у Хаг.

image