Србија и Балкан

Тужилаштво уложило жалбу на решење суда, траже преиначење и притвор Радоичића

Решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Београду одбијен је предлог за одређивање притвора Радоичићу због опасности од бекства
Тужилаштво уложило жалбу на решење суда, траже преиначење и притвор Радоичића© Milos Tesic/ATAImages

Више јавно тужилаштво у Београду уложило је 5. октобра жалбу на решење судије за претходни поступак Вишег суда у Београду којим је одбијен предлог овог тужилаштва за одређивање притвора осумњиченом Милану Радојичићу због опасности од бекства.

Како се наводи у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду, жалбом се тражи преиначење донетог решења и одређивање притвора осумњиченом.

Додаје се да одлуку о жалби треба да донесе кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду.

Виши суд у Београду одбио је предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора Радоичићу осумњиченом да је са, за сада, више непознатих лица, извршио кривична дела: Удруживање ради вршења кривичних дела, Недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и Тешка дела против опште сигурности.

Суд је Радоичићу одредио меру забране напуштања боравишта, којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Србије и забрањен му је одлазак на територију АП Косово и Метохија.

image