Србија и Балкан

Више јавно тужилаштво најавило жалбу на судску одлуку о пуштању Радоичића

Радоичић је јуче на саслушању негирао све оптужбе
Више јавно тужилаштво најавило жалбу на судску одлуку о пуштању Радоичића© Milos Tesic/ATAImages

Више јавно тужилаштво (ВЈТ) у Београду ће се жалити на одлуку суда о неодређивању притвора Милану Радоичићу који се терети за више кривичних дела у вези оружаног сукоба, 24. септембра у Бањској, на северу Косова и Метохије.

Виши суд у Београду је раније данас саопштио да је одбио предлог ВЈТ за одређивање притвора Радоичићу и да му је забранио да напусти Србију. У ВЈТ су агенцији Бета казали да ће, по пријему решења Вишег суда, уложити жалбу.

Виши суд је саопштио да судија за претходни поступак, након саслушања окривљеног Милана Радоичића одбио предлог ВЈТ за одређивање притвора због опасности од бекства.

"Према Милану Радоичићу одређена је мера забране напуштања боравишта којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Србије", пише у саопштењу.

По одлуци суда, забрањен му је одлазак на територију КиМ, те му је наложено да се сваког 1. и 15. у месецу јавља надлежној полицијској станици.

Од њега је привремено одузет пасош Србије, а упозорен је да му се може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе.

Он се терети за извршење више кривичних дела и то: "недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја", "учествовање у групи", и "тешко дело против опште сигурности".

Радоичић је јуче, како је саопштило ВЈТ, на саслушању негирао све оптужбе. У оружаном сукобу Срба и полиције такозваног Косова у Бањској страдали су један косовски полицајац и тројица Срба.

image