Србија и Балкан

Назире се крај саги о ЦГ влади: ПЕС на преговоре зове и представнике Срба и ГП УРА

Већина посланика Европе сад на састанку посланичког клуба данас није подржала идеју да се тражи мањинска подршка од ДПС Црне Горе за формирање 44. владе
Назире се крај саги о ЦГ влади: ПЕС на преговоре зове и представнике Срба и ГП УРА© R.R./ATAImages

Покрет Европа сад требало би да о формирању нове, 44. владе, разговара са представницима савеза "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ) и Грађанског покрета УРА. Како сазнаје РТЦГ, мандатар Милојко Спајић информисао је колеге у странци да ће се разговарати са представницима ова два политичка субјекта. Већина посланика Европе сад на састанку посланичког клуба данас није подржала идеју да се тражи мањинска подршка од ДПС Црне Горе за формирање 44. владе.

РТЦГ преноси да је извесно да ће се ићи на варијанту преговора са савезом "За будућност Црне Горе" и ГП УРА.

Састанак посланичког клуба покрета Европа сад у просторијама странке завршен је данас око 18 часова. Тема састанка је била формирање Владе.

Уочи састанка, мандатар Милојко Спајић кратко је новинарима рекао да ће Влада бити формирана, наводећи да је оптимиста. Мандатар није дао више информација и детаља, ни пре, ни након састанка.

Лидер ГП УРА Дритан Абазовић најавио је да ће се та странка одазвати позиву ПЕС за разговоре о формирању нове владе, ако га буде.

Мандат да формира владу Спајић је добио 10. августа. Рок до када треба да предложи нови кабинет истиче 10. новембра.

image