Србија и Балкан

"Ер Србија" евакуише из Тел Авива грађане из региона које су друге компаније оставиле

У авиону је 133 путника, из Србије и Црне Горе, а највише је грађана Северне Македоније чија влада сноси трошкове лета за Скопље, затим за Београд

"Ер Србије" евакуише из Тел Авива и грађане Северне Македоније и Црне Горе. На данашњем лету "Ер Србије" из Израела је 133 путника, у највећем броју су грађани Северне Македоније, као и део држављана Србије и Црне Горе, који ће из Скопља наставити пут ка Београду.

"Укрцали смо и задњег путника. Желим вам све најбоље и поздрављам вас у име амбасада Србије и Северне Македоније, конзулата Црне Горе и амбасаде Албаније, од драгих колега који су све организовали. Прво летите до Скопља, после до Београда. Чувајте се и надам се да се видимо у бољим временима. Свако добро", рекао је Душан Вујовић, отправник послова амбасаде Србије у Израелу, док су путници узвикивали "Живела Србија".

Авионом су евакуисани путници које су друге авио компаније оставиле, без могућности да се врате кући. Трошкове лета сноси Влада Северне Македоније.

"Ер Србија": Нисмо мењали цене карата

Из "Ер Србије" су данас саопштили да нису тачни написи у медијима да је ова авиокомпанија подигла цене карата за Израел.

"На самом почетку актуелне безбедносне кризе у Израелу одлучили смо да нећемо мењати цене карата у односу на претходни период, да не би додатно компликовали већ сложене околности у тој земљи. Поводом написа у појединим медијима у којима се спекулише у вези са наводним ценама карата на летовима између Београда и Тел Авива, желимо најоштрије да демантујемо све такве тврдње", саопштено је из компаније.

Додају да није први пут да се у појединим медијима појаве инсинуације и потпуне неистине у вези са ценама карата, у ситуацијама када "Ер Србија" лети у посебним околностима и помаже грађанима Србије и других земаља да што лакше и брже стигну до жељене дестинације.

Најнижа цена карте на летовима из Тел Авива за Београд у наредном периоду је 167 евра по смеру, нагласили су, и у периоду од 9. до 12. октобра већина путника је своју карту платила 285 евра по смеру, са свим укљученим таксама.

Први лет "Ер Србије" из Тел Авива на којем има слободних места је 19. октобра и за њега се могу купити карте у економској класи по цени почев од 252 евра по смеру, са свим укљученим таксама.

"С обзиром на ситуацију, долази и до повремених отказивања од стране путника, па се поједина седишта убрзо потом могу наћи у продаји. 'Ер Србија' саветује путницима који желе да купе карте на тој линији да свакодневно прате доступност авио-карата на жељеним летовима", наводи се у саопштењу. 

image