Свет

Ходочасници из Србије на аеродрому у Тел Авиву: Међу њима и 13 матураната нишке Богословије

Надамо се да ћемо током вечери бити у Београду, поручује директор Клинике за кардиоваскуларне болести УКЦ Ниш

Директор Клинике за кардиоваскуларне болести УКЦ Ниш Томислав Костић, који се налази на аеродрому Бен Гурион у Тел Авиву рекао је данас да је у његовој групи 55 нишких ходочасника, међу којима је и 13 матураната нишке Богословије и да су сви добро.

Он је за Танјуг рекао да су владика нишки Арсеније и владика тимочки Иларион наставили свој пут према Египту, а да је остало у његовој групи 55 ходочасника.

"Ово је сада најбезбедније место где можемо бити. Јуче је било врло изазовно доћи довде, хвала Богу све је било у реду. Имали смо управо испред терминала, где се и сада налазимо синоћ ракетни напад, али је све прошло како треба. Похвалио бих целу групу, људи су били јако прибрани, а нарочито најмлађи међу нама, матуранти нишке Богословије", рекао је Костић.

Костић се захвалио свима који су радили на планирању њиховог путовања то јест повратка за Србију, почев од председника Србије Александра Вучића до Министарства спољних послова и патријарха Порфирија.

"По информацијама које ми имамо из конзулата, авион Владе Републике Србије треба да полети у 18 сати из Београда према Тел Авиву. Међутим, време је овде врло дискутабилно, јер се времена одлазака авиона стално мењају, много комерцијалних летова је отказано. Надам се да ће све бити у реду. Током вечери надамо се да ћемо бити у Београду", додао је он за Танјуг.

Он је прокоментарисао и како је изгледао јучерашњи напад и где се налазила његова група и додао да су у том тренутку били у аутобусу.

"Сирене за ваздушну опасност су се огласиле. У том тренутку смо изашли из аутобуса, пратили смо упуства свих лица која су задужена за безбедност аеродрома Бен Гурион, где смо се налазили, док није прошао тај најгушћи ракетни напад. После смо били склоњени у склоништу. Није нам било пријатно", додао је Костић.

image