Србија и Балкан

Почео парнични поступак по другој тужби против породице Кецмановић

Припремно рочиште није закључено данас јер је пуномоћник тужилаца-оштећене породице суду доставила велики број доказних предлога о којима судија мора да одлучи
Почео парнични поступак по другој тужби против породице Кецмановић© Таnjug/JADRANKA ILIĆ

У Вишем суду у Београду данас је почело припремно рочиште у парничном поступаку по другој тужби против оца, мајке и дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе.

Ову тужбу поднели су чланови породице једне од убијених девојчица против породице Кецмановић, школе у којој је масакр почињен и државе Србије.

Припремно рочиште није закључено данас јер је пуномоћник тужилаца-оштећене породице, адвокат Снежана Дуњић суду доставила велики број доказних предлога о којима судија мора да одлучи.

На питање зашто ова породица није поднела тужбу заједно са 27 чланова породица оштећених, Дуњић је истакла да је породица коју она заступа прва поднела предлог за одређивање привремене мере забране располагања имовином у односу на мајку дечака, а на основу којег предлога је суд и изрекао ту привремену меру.

Тим предлогом су како је рекла били обавезани да у року од 30 дана поднесу тужбу.

Пуномоћница породице Кецмановић Марина Ивеља рекла је да су они предложили да се саслушају све странке у поступку, као и да се обави вештачење малолетног К.К. како би се утврдило да ли је током догађаја био способан за расуђивање.

Следеће суђење заказано је за 8.децембар.

image