Србија и Балкан

Продужен притвор оцу дечака који је починио злочин у "Рибникару", мајци забрањено да прилази сину

Након више од пет месеци јуче је подигнута оптужница против оца дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар"
Продужен притвор оцу дечака који је починио злочин у "Рибникару", мајци забрањено да прилази сину© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Виши суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор В.К, оцу дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара школе.

Истим решењем, према мајци дечака, М.К. одређена је мера забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем, односно којом јој је забрањено да прилази, састаје се или комуницира са сином К.К., сведоком у овом поступку, те је истовремено упозорена да се према њој може одредити тежа мера, уколико прекрши изречену забрану, наводи се у саопштењу тог суда.

Оцу је притвор продужен да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, као и с обзиром на то да се терети за кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Подсећамо, јуче је, после више од пет месеци, подигнута оптужница против оца дечака, који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар".

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић данас је саопштио да су два тужиоца водила истрагу, да је у њој учествовало много припадника државних служби и да је оптужница написана на 267 страна.

Отац В. К. је оптужен за тешко дело против опште сигурности, односно да је у периоду од годину дана пре трагедије обучавао сина од 13 година да рукује оружјем и да гађа у мете. Такође је оптужен да није на безбедном месту чувао оружје и муницију, уместо у металном сефу, што је по пропису.

image