Србија и Балкан

Народна странка наступа самостално, Јеремић: Пред нама су судбински избори

Учинили смо све да дође до уједињења свих који кажу да им је 'Косово' на срцу, нажалост, није било разумевања, рекао је Вук Јеремић
Народна странка наступа самостално, Јеремић: Пред нама су судбински избори© TANJUG/ Narodna stranka

Народна странка (НС) ће на предстојећим парламентарним, београдским, општинским и покрајинским изборима изаћи самостално, најавио је председник те странке Вук Јеремић.

"На листи ће се налазити имена људи са којима сам имао част да сарађујем до сада и са којима ћу сарађивати убудуће, а то су Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Владимир Гајић и Марина Липовац Танасковић. На тој листи биће доста јавних личности, можете да очекујете изненађења ускоро, биће представника националних мањина, представника Срба са КиМ", рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у просторијама Градског одбора НС.

Како је навео, НС ће на изборима наступити у коалицији са народом.

"Наступићемо отворено и часно, са јасном политиком, која неће бити на нивоу слогана, никоме нећемо подилазити, ни било ком центру моћи, домаћем или страном. Наступићемо као сигуран избор, зато што ниједан одборник или посланик после избора неће прелетети и неће бити на продају, неће отићи ни на један канабе, у нечију фирму, нити у било коју амбасаду", поручио је Јеремић.

Додаје да је НС учинила све што је могла за уједињење тзв. државотворне опозиције.

"Учинили смо све да дође до уједињења свих који кажу да им је 'Косово' на срцу, да француско-немачки план треба одбацити. Нажалост, није било разумевања, и зато смо се определили за овај частан и државотворан корак. У животу, па и политици, увек је боље да будете самостални него да правите компромисе и заступате оно што не верујете и нисте ви", истакао је Јеремић.

Он је потврдио је да после последњег састанка тзв. патриотске опозиције послао још један позив да покушају да се договоре, али да нико није одговорио на његов позив. Јеремић сматра да су пред нама судбински избори за Србију.

"Они су судбински пре свега зато што је то последња прилика да се одбаци француско-немачки план, који је у ствари план за независност Косова са којим Србија треба да се сагласи. То више није дилема после јавних изјава високих европских званичника, а и америчких. То је последња прилика да буде избегнута национална катастрофа", сматра Јеремић.

image