Србија и Балкан

Кнежевић: Оптужују Мандића да је четнички војвода, а имају више шубара него у Дражином музеју

Просрпској коалицији у Црној Гори се замера да су антиевропска политичка опција, а председник Хрватске је већи русофил од нас, каже Милан Кнежевић
Кнежевић: Оптужују Мандића да је четнички војвода, а имају више шубара него у Дражином музеју© R.R./ATAImages

Најава бившег премијера Црне Горе и високог функционера Демократске партије социјалиста Душка Марковића да оснива странку доказ је да у ДПС-у влада комплетно расуло, оценио је председник Демократске народне партије Милан Кнежевић.

"Марковић је годинама био шеф УДБЕ, а сада говори о грађанском блоку и европским интеграцијама. Мислим да је закаснио мало са оснивањем странке, то се ради пре избора", напомиње Кнежевић.

Говорећи о попису, Кнежевић је казао да не види разлог зашто би био одложен на пролеће следеће године.

Напоменуо је да су раније пописе спроводили ДПС и његови коалициони партнери, али их нико од опозиције није бојкотовао.

"ДПС попис сада таргетира као нешто антиуставно, ја сам мислио да тамо има озбиљних људи. Личе ми на путаре који се изненаде, кад падне снег у јануару. Не видим зашто се од пописа прави десета офанзива и одбрана Црне Горе и сви ти наративи угрожености које слушамо од 2020. године", додао је Кнежевић.

Осврћући се на избор једног од лидера коалиције "За будућност Црне Горе" Андрије Мандића за председника Скупштине, а којег опозиција покушава да представи као четничког војводу, Кнежевић је рекао да је више потомака четника у посланичком клубу ДПС-а.

"Више је шубара у њиховим кућама него у Музеју Драже Михаиловића у Београду", рекао је Кнежевић.

Наводи да његову политичку опцију представљају као антиевропску, а да је председник Хрватске Зоран Милановић већи русофил од њега.

"Мислим да Вучића и Путина не помињу код куће колико их помињу у ДПС-у. Остају без коалиционих партнера, а такви какви су никоме не требају. Наравно, ово говорим у политичком смислу", истакао је Кнежевић.

image