Србија и Балкан

Пленковић о бившем министру одбране: Баножић и даље у забрињавајућем стању, посетићу га

Хрватски премијер најавио је да се од понедељка креће у именовање новог министра одбране, након што је јуче смењен Марио Баножић који се сумњичи да је изазвао саобраћајну несрећу са смртним исходом
Пленковић о бившем министру одбране: Баножић и даље у забрињавајућем стању, посетићу га© TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да је бивши министар одбране Марио Баножић и даље у "забрињавајућем стању", након тешке саобраћајне несреће и додао да ће га посетити када буде добар тренутак.

"Томо Медвед (министар хрватских ветерана) је јуче био код њега и са породицом. Чули смо се са лекарима и даље је у стању које је забрињавајуће. Мислим да ће се КБЦ Осијек данас поновно огласити", рекао је Пленковић, пренео је портал "Индекс".

Како је навео, он се опоравља од тешких телесних повреда које је задобио у тој несрећи.

"Посетићу га, само морамо одабрати тренутак", додао је Пленковић.

Пленковић је истакао да се сутра креће у именовање новог министра одбране.

"Сутра ћемо почети консултације на ту тему. Предложићемо Сабору новог министра", рекао је он.

Хрватска полиција поднеће кривичну пријаву против бившег министра обране Марија Баножића, који је изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинула једна особа.

Како је наведено у саопштењу полиције, због сумње да је јуче кршењем саобраћајних прописа изазвао саобраћајну несрећу, против 44-годишњег возача ће Жупанијском државном тужилаштву у Вуковару бити поднета кривична пријава за кривично дело изазивање саобраћајне несреће у друмском саобраћају.

Додаје се да су од њега узети узорци крви и урина ради анализе.

Несрећа се догодила на излазу из Винковаца у смеру Жупање. Баножић је прво примљен у винковачку болницу, а потом је пребачен у КБЦ Осијек.
На интензивној је нези и има повреде мозга, груди и екстремитета, али није животно угрожен.

image