Србија и Балкан

Пленковић сменио министра Баножића који је изазвао несрећу са смртним исходом

На питање да ли је тачна информација да је Баножић синоћ био на журки, и да ли је било налаза крви, Пленковић је рекао да нема поуздане информације
Пленковић сменио министра Баножића који је изазвао несрећу са смртним исходом© TANJUG/ FOTO HINA/ SLAVKO VUKADIN

Хрватски премијер Андреј Пленковић саопштио је да је сменио министра одбране Мариа Баножића, који је рано јутрос изазвао саобраћајну несрећу у којој је једна особа погинула, преноси "Јутарњи лист".

"У овим ванредним околностима, разрешио сам министра Баножића дужности министра одбране и овластио државног секретара Здравка Јакопа да обавља све послове министра", рекао је Пленковић.

Премијер је на почетку обраћања изразио саучешће породици страдалог 40-годишњака и поручио да ће влада пронаћи начин да им помогне. 

"Господин Горан Шарић је погинуо и изражавамо саучешће. Ово је ванредна околност која се догодила јутрос и жао нам је, пре свега, господина Шарића и његове породице, али и Баножића", додао је Пленковић.

Он је рекао да је овластио државног секретара да обавља послове министра одбране.

"Лица које су штићене особе друге категорије имају правило да могу саме да возе. Он је управљао својим личним возилом. Ишао је приватним послом. Боље је да штићене особе возе професионалци", рекао је он.

На питање да ли је тачна информација да је Баножић синоћ био на журки, и да ли је било налаза крви, Пленковић је рекао да нема поуздане информације.

"Баножић је јуче у јутарњим сатима учествовао на Дану Вуковарско-сремске жупаније у Илоку. Где је био синоћ, немам такве информације", рекао је Пленковић.

Баножић је кренуо у лов када се несрећа догодила. У несрећи је погинуо 40-годишњи Привлачанин, отац двоје деце. Жупанијско државно тужилаштво саопштило је да је Баножић по магли претицао камион и чеоно се сударио са комбијем који је долазио из другог правца.

image