Србија и Балкан

Брнабићева с министром правде УАЕ: Односи две државе на највишем нивоу

Премијерка очекује да ће пре свега економско партнерство двеју земаља допринети већем присуству инвеститора из Уједињених Арапских Емирата у Србији
Брнабићева с министром правде УАЕ: Односи две државе на највишем нивоу© FOTO TANJUG/ PEĐA VUČKOVIĆ/ nr

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је с министром правде Уједињених Арапских Емирата Абдулом бин Султаном бин Авадом ел Нуаимијем, о билатералним односима, унапређењу сарадње и размени искустава у областима правосуђа и владавине права.

Премијерка је оценила је да су односи две државе на највишем нивоу до сада, што је постигнуто кроз политички дијалог, економску сарадњу и јачање стратешког партнерства, нарочито након потписивања Споразума о свеобухватном стратешком партнерству наших држава, саопштено је из Владе.

Брнабићева је истакла да су УАЕ важан спољнотрговински партнер и извозно тржиште Србије, и изразила очекивање да ће партнерство двеју држава омогућити и долазак више инвеститора из Уједињених Арапских Емирата.

Подсетивши на примере добре праксе сарадње у области е-Управе, премијерка је истакла да с компанијама из УАЕ очекује и пројекте и у области дигитализације и иновационих технологија.

Указујући на добре односе две државе и континуирани развој економске сарадње, министар правде УАЕ подвукао је и значај потписаних билатералних уговора Србије и УАЕ у области правосуђа и могућности сарадње на овом пољу.

На састанку, којем је присуствовала и министарка правде Маја Поповић, разговарало се о даљим корацима како би био остварен суштински напредак у размени искустава и сарадњи у овој области.

image