Србија и Балкан

Данас у Србији хладно и облачно: РХМЗ најавио где се све очекује снег за викенд

Републички хидрометеоролошки завод најавио је да се за викенд очекује осетно хладније време, а у брдско-планинским пределима и снег уз формирање и повећање снежног покривача
Данас у Србији хладно и облачно: РХМЗ најавио где се све очекује снег за викенд© FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ, fotografija niske rezolucije/

У Србији ће бити облачно и хладно, понегде са слабим падавинама, у нижим пределима са росуљом, а на високим планинама са слабим снегом, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

На северу Војводине ујутру слаб мраз, пре подне умерено облачно, по подне претежно сунчано.

Ветар слаб до умерен северозападни, увече у скретању на југозападни. Увече и током ноћи очекује се смањење облачности и у већини осталих предела. Најнижа температура од -1 степен на северу Војводине, до 8 степени у Неготинској Крајини, највиша дневна од 5 до 10 степени.

Републички хидрометеоролошки завод најавио је да се за викенд очекује осетно хладније време, а у брдско-планинским пределима и снег уз формирање и повећање снежног покривача.

До краја седмице задржаће се облачно време, за викенд и веома хладно, са честим падавинама: кишом у нижим, снегом у брдско-планинским пределима уз формирање, односно повећање висине снежног покривача.

Већа количина падавина очекује се у петак у другом делу дана и у суботу.

Такође, у суботу са падом температуре, као и у неделју, услова за снег биће понегде и у нижим пределима Србије, а мања вероватноћа појаве је на северу землје.

Што се тиче већих градова, према прогнози РХМЗ снег се током викенда не очекује само у Новом Саду, док је у Београду могућ у недељу 26. новембра. У Нишу, Крагујевцу и на Златибору снежне падавине су најављене за оба дана викенда.

Температуре ће у већини места од суботе бити ниже од 5 степени.

Време у Београду

У Београду ће бити облачно и хладно, у вишим деловима града краткотрајно са росуљом. Касније по подне доћи ће до постепеног разведравања. Ветар слаб до умерен северозападни, увече у скретању на југозападни. Најнижа температура од 0 до 3 степена, највиша дневна око 6.

Прогноза за наредних седам дана

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће бити облачно, од суботе са честим падавинама - кишом у нижим, снегом у брдско-планинским пределима уз формирање, односно повећање висине снежног покривача. Већа количина падавина очекује се у петак у другом делу дана и у суботу. Такође, у суботу са падом температуре, као и у недељу, услова за снег биће понегде и у нижим пределима Србије, а мања вероватноћа појаве је на северу земље.

image