Русија

"Америка ће Украјину бацити под аутобус": Црне прогнозе за Кијев

Први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански је рекао да су се САД показале као поборник неонацистичког русофобичног режима у Кијеву, који је спреман да жртвује свог последњег човека као топовско месо за геополитичке интересе друге земље
"Америка ће Украјину бацити под аутобус": Црне прогнозе за Кијев© Tanjug/AP Photo/Bram Janssen

Сједињене Државе намеравају да одустану од пружања помоћи Украјини, пошто ће кијевски режим ускоро пасти, а стратешки ризици за Вашингтон расту, изјавио је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански.

"Овај режим је, као што сви видимо, пред колапсом, а Сједињене Државе ће Украјину бацити под аутобус, као што се већ десило са њиховим другим вазалима. Као резултат тога, Сједињене Државе су суочене не само са моралним банкротом, већ и са повећаним стратешким ризицима", написао је он на својој страници на друштвеној мрежи Икс.

"САД су се показале целом свету као непринципијелни поборник марионетског, националистичког и неонацистичког русофобичног режима, који је спреман да жртвује свог последњег човека као топовско месо за геополитичке интересе друге земље", рекао је Пољански.

Са све више страна протекле седмице објављено је да су се Европа и САД умориле од помагања Украјини. 

"Блумберг" је јавио да нова америчка помоћ Украјини ризикује да буде одложена до средине децембра, а можда и дуже, што доводи у сумњу способност Вашингтона да настави да шаље оружје за које и Бајденова администрација и украјинска влада кажу да је од суштинског значаја.

Европска унија је обавестила државе чланице да је мало вероватно да ће блок испунити обећање да ће Украјини обезбедити милион граната, што ће умањити евентуалну могућност Кијева да "парира војној производњи Русије".

image