Србија и Балкан

Временска прогноза: Јутро у минусу, увече могућа ледена киша

Киша у централним крајевима и снег у вишим пределима очекују се у понедељак током поподнева и ноћи
Временска прогноза: Јутро у минусу, увече могућа ледена киша© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Први дан радне недеље освануће, према прогнози Републичког хидро-метеоролошког завода (РХМЗ) претежно ведар и хладан, са слабим и умереним мразом. У планинским пределима источне Србије очекује се облачно време уз провејавање слабог снега.

Током дана умерено облачно, суво и мало топлије са сунчаним интервалима. Јутарња температура биће од минус осам до нула степени, највиша дневна од четири до 11 степени целзијуса.

После подне и крајем дана на северу и западу, а током ноћи и у централним крајевима постепено наоблачење које ће местимично условити кишу, а у брдско-планинским пределима снег. Локално се очекује појава ледене кише.

Киша и снег, који ће почети да падају у ноћи између понедељка и уторка, очекују се према прогнози РХМЗ-а, и у уторак током дана. Локално је могућа и поледица или појава кише која се леди при тлу и то на западу и југозападу, у централној Србији и Тимочкој Крајини.

Ветар умерен и јак, пре подне јужни и југоисточни, а после подне и увече северозападни, са ударима који могу имати и олујну јачину. Најнижа температура биће од -3 до 6 степени, највиша од 4 до 9 степени Целзијуса. 

Разведравање се очекује у среду поподне за када је РМХЗ прогнозирао суво време са јутарњом температуром од 0 до 4 степена, и највишом дневном од четири до седам степени.

Дневне температуре биће нешто више и у четвртак када се очекује да достигну максимално осам до 11 степени Целзијуса током дана. 

image