Свет

Снег и јак ветар створили проблеме у Молдавији и Румунији: Путеви затворени, 69 насеља без струје

Један возач изгубио је живот у Молдавији када је возило којим је управљао слетело са пута и ударило у дрво, а две особе страдале су на бугарским путевима
Снег и јак ветар створили проблеме у Молдавији и Румунији: Путеви затворени, 69 насеља без струје© Kirill Bakanov/Twitter

Oбилнe снежнe падавинe и мећавa у Румунији, Бугарској и Молдавији са собом су однеле три живота. Многи путеви остали су затворени за саобраћај, а велики број насеља остао је без електричне енергије, саопштили су данас локални званичници.

Један мушкарац погинуо је данас у Молдавији када је његово возило слетело са пута и ударило у дрво, наводи се у саопштењу тамошње полиције, додајући да је до поднева пријављено шест саобраћајних незгода.

Бугарска је данас прогласила ванредно стање у већем делу земље, а јак снег и мећава довели су и до нестанка струје у појединим деловима, углавном на североистоку Бугарске. Реч је о око 1.000 домаћинстава, рекао је премијер Николај Денков.

Две особе су погинуле у саобраћајним несрећама због великог снега и јаког ветра, а поједини путеви су затворени.

У суседној Румунији хитна метеоролошка упозорења су издата у источним окрузима Констанца, Тулчеа, Галати и Браила, где се предвиђа да ће ветрови достићи брзину и до 100 километара на час, саопштила је Национална метеоролошка управа, преносе агенције.

Хитне службе су навеле да су национални и локални путеви у сва четири округа данас затворена.

Саопштено је да су у окрузима Констанца и Браила барем 69 насеља остала без напајања електричном енергијом.

image