Србија и Балкан

Хиљадe људи у Новој Вароши и Пријепољу без струје

Због тешког снега, грана и дрвећа који су пали на далеководе највише је кварова на електромрежи у нововарошкој општини. Струје повремено ноћас није било ни у самој Новој Вароши а такође и јутрос у туристичком делу Златара и селима у вишим пределима
Хиљадe људи у Новој Вароши и Пријепољу без струје© Justin Sullivan/Getty Images

Снег који је јуче непрестано падао праћен јаким ветром скоро 12 сати и формирао покривач око скоро 40 центиметара, створио је нове проблеме на електроенергетским водовима, што је довело до прекида снабдевања струјом у различитим деловима Пријепоља.

Без електричне енергије остало је око хиљаду потрошача из Камене Горе, Бабина, Јабуке и бродаревског краја.

Због тешког снега, грана и дрвећа који су пали на далеководе највише је кварова на електромрежи у нововарошкој општини. Струје повремено ноћас није било ни у самој Новој Вароши а такође и јутрос у туристичком делу Златара и селима у вишим пределима, јавља РТС.

Тренутно је без струје више од 2.000 домаћинстава у том крају али се ситуација мења из часа у час јер су радници "Електродистрибуције" на терену и поправљају кварове. Без струје је јутрос било и више од 900 домаћинстава у пријепољским селима. И тамо се, под изузетно тешким условима радници ЕДБ-а пробијају кроз снег до тешко приступачних далековода. Путеви у ужичком крају су проходни.

Синоћ је заседао и Штаб за ванредне ситуације, који је донео одлуку да се хитно крене са чишћењем критичних сеоских саобраћајница, како би радници Електродистрибуције могли да приступе отклањању кварова.

"Синоћ смо одржали седницу Штаба за ванредне ситуације на којој смо донели одлуку да се прочисте путеви до угрожених места, како би радницима Електродистрибуције створили услове да раде на отклањању кварова. Издат је налог фирмама са којима општина има уговоре за зимско одржавање путева да прочисте саобраћајнице од Беговог моста до Карауле, затим од Хрта до Брајковца и један део Камене Горе", каже за РИНУ командант Штаба за ванредне ситуације у Пријепољу Изудин Шантић.

Радницима пријепољске Електродистрибуције од јутрос су у помоћ притекле колеге из Бајине Баште и Ужица, па заједничким снагама раде на отклањању кварова.

У чишћење путева укључени су и председници месних заједница, који у оквиру својих надлежности и средстава са којима располажу, раде на уклањању снега.

Подсетимо, из службе за односе са јавношћу "Електродистрибуције Србије" навели да су све расположиве екипе ангажоване на терену и да се тренутно налазе широм наше земље.

image