Србија и Балкан

Изборна хроника: Покрајинска изборна комисија прогласила још две изборне листе

Покрајинска изборна комисија данас је, на 14. седници, донела Решење о проглашењу Изборне листе Саша Радуловић (Доста је било - ДЈБ) - Борис Тадић ( Социјалдемократска странка - СДС) - Ана Пејић (Отете бебе) - Добро јутро Србијо, под редним бројем 12
Изборна хроника: Покрајинска изборна комисија прогласила још две изборне листе© TANJUG/ STR

У Првом основном тужилаштву у Београду, по службеној дужности формиран је предмет о евентуалним злоупотребама личних података приликом састављања изборних листи.

Како је потврђено Танјуг из тужилаштва, њима је Градска изборна комисија поднела кривичну пријаву против М.Г., запослене у београдској општини Савски венац због сумње да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе, које се гони по службеној дужности, као и против више НН лица због неовлашћеног прикупљања личних података.

Кривична пријава поднета је и против НН лица представника коалиције "Доста! Европски пут", такође због сумње да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе.

Вучић на митингу у Ужицу: Садашња власт решила да промени лице Србије

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас у Ужицу, на предизборном скупу напредњака "Србија не сме да стане", да је садашња власт решила да нешто уради за наш народ и промени лице Србије.

Такође он је рекао и да неће ниједној страној сили да буде покорни слуга, већ само грађанима Србије, нагласивши да му неће ни једна амбасада одређивати какве ће одлуке да доноси.

Покрајинска изборна комисија прогласила још две изборне листе

Покрајинска изборна комисија (ПИК) данас је, на 14. седници, донела Решење о проглашењу Изборне листе Саша Радуловић (Доста је било - ДЈБ) - Борис Тадић ( Социјалдемократска странка - СДС) - Ана Пејић (Отете бебе) - Добро јутро Србијо, под редним бројем 12.

Ту листу за изборе за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, расписане за 17. децембар, поднела је Коалиција Доста је било (ДЈБ) - Социјалдемократска странка (СДС), саопштио је ПИК.

Комисија је донела и Решење о проглашењу Изборне листе ВОЈВОЂАНИ - Лига социјалдемократа Војводине - ВОЈВОЂАНИ, Демократска заједница војвођанских Мађара, Заједно за Војводину - Бојан Костреш, под редним бројем 13, а коју је поднела Коалиција ВОЈВОЂАНИ, навео је ПИК.

Дачић: СПС остао веран идеји социјалне правде

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је СПС остао веран непролазној идеји социјалне правде, која подразумева да свако дете има исте шансе да успе у животу.

Дачић је, на предизборном скупу у Младеновцу, казао и да је, поред ове, за СПС кључна идеја и патриотизам.

"Србија је за нас централно питање. Национални и државни интереси, као и чврста национална политика, и у наредном периоду биће окосница Социјалистичке партије Србије", поручио је Дачић.

Вучић: Избори нису игра

Председник Србије Алексаднар Вучић рекао је да "избори нису игра, а да земља није играчка".

"Људи на изборима доносе одлуку, то је важна акција којом ви као власник гласа располажете", рекао је Вучић.

Он је додао да опозиција нема шта да понуди грађанима, као и да је до сада у његово свргавање утрошено стотине милиона евра.

"Интереси појединих спољних сила и домаћих тајкуна су толики да то нема везе са здравим разумом", истакао је шеф државе.

Вучевић: Пред нама су судбоносни избори

Први на листи "Александар Вучић – Србија не сме да стане" Милош Вучевић посетио је активисте и чланове Месног одбора Горњи Вождовац и у разговору подсетио на важност предстојећих избора и захвалио присутнима на марљивом и преданом раду, као и на залагањима да Србија иде напред.

Вучевић је још једном нагласио да су судбоносни избори пред нама и да је зато важно да су сваки дан са грађанима, да објасне да се на изборима одлучује о судбини Србије и нашег народа, ма где живео.

"На изборима ћемо гласати о томе да ли ће Србија да се врати у период пре 2012. године и да буквално све што смо заједнички стварали поништимо и уништимо, или ћемо наставити путем сигурне будућности, наставити да развијамо Србију", појаснио је Вучевић.

Према његовим речима, Србија има право на будућност и баш због тога у победе - за Србију,  за наш народ, за нашу будућност.

"Судбоносни избори, али избор је суштински једноставан и јединствен, за листу 'Александар Вучић - Србија не сме да стане', јер Србија не сме да стане", закључио је шеф СНС-а.

НАДА: Приоритети су пољопривреда, прехрамбена и наменска индустрија

Српска коалиција НАДА, коју чини Нови ДСС и ПОКС, саопштила је данас да су јој приоритети развој пољопривреде и наменске индустрије.

"Пољопривреда, уз веће субвенције, уз ослобађање акцизе, едукацију и низ других мера нам је стратешки важан сектор. На то се надовезује прехрамбена индустрија", изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић.

Истакао је да је за ту коалицију животно важна и наменска индустрија јер је извозно орјентисана.

"Одатле имамо прилив, али је наменска индустирија и замајац технолошког и научног развоја. Наравно подиже и борбену способност земље, што је јако важна ствар за наше геополитичке околности", рекао је Јовановић.

Шешељ: Највећа борба 21. века је она за национални идентитет

Кандидат за народног посланик на листи "Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка" Александар Шешељ изјавио је данас да ће та странка сачувати српски национални идентитет и да је највећа борба у 21. веку за очување националног идентитета.

"Урадићемо све да у овом времену глобализма, америчке хегемоније на свом заласку и новог светског поретка заштитимо све оно што нас дефинише као народ и као нацију – и наше писмо, нашу ћирилицу, и нашу историју, и нашу традицију, и нашу цркву, и наш пут у будућност", рекао је Шешељ.

Додао је да радикали неће дати да било ко то прекраја, укида или води борбу против српског националног идентитета. 

image