Србија и Балкан

Кнежевић против одлагања: Мило Ђукановић опструира попис становништва

Лидер ДНП сматра да је ДПС "најантицрногорскија" странка у овом тренутку и да, ипак, очекује да превладају "здраве снаге" у тој партији
Кнежевић против одлагања: Мило Ђукановић опструира попис становништва© TANJUG/ MEDIA BIRO /

Посланик коалиције За будућност Црне Горе и лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић је рекао да се вечерас на састанку са премијером Милојком Спајићем, изјаснио против новог одлагања пописа становништва.

Кнежевић је објаснио да се изјаснио против јер сматра да ДПС намерно опструира и злоупотребљава време за дијалог.

"Изазшли смо им у сусрет од софтвера до пописних комисија, расписали смо нове огласе да би се пријавили њихови чланови. Желе да овај процес одвлаче у недоглед како би се ушло у нову годину. ДПС је у овом тренутку је вероватно најантицрногорскија партија", рекао је Кнежевић.

Он је додао да очекују да у ДПС-у превладају "здраве снаге, којих има".

"Јасно је да целим процесом управља Мило Ђукановић и да он опструира тако што шаље колегу Живковића и остале преговараче да опструирају процес", истакао је Кнежевић, пренео је портал РТЦГ.

Састанак у згради Владе је организован због предлога премијера да се попис становништва одложи неколико дана.

Очекује се да се након састанка са парламентарном већином јавности обрати Спајић, који је данас поручио да је спреман да направи још један уступак опозицији и одложи попис за 3. децембар.

Спајић је, наиме, раније данас рекао да, ако парламентарна већина не прихвати његов предлог о додатном одлагању, попис становништва у Црној Гори ће почети сутра.

image