Србија и Балкан

Вучевић: Не очекујем ванредне изборе на северу КиМ, али ни формирање ЗСО

За нас је веће зло да Албанци остану градоначелници на северу Косова и Метохије, каже српски министар одбране и председник Српске напредне странке
Вучевић: Не очекујем ванредне изборе на северу КиМ, али ни формирање ЗСО© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је да не очекује да ће иницијатива грађана за смену градоначелника у четири општине на северу Косова бити успешна, већ ће се наставити пузајуће етничко чишћење.

Вучевић је одбацио тврдњу да је ова иницијатива прихватање правила која је успоставио Аљбин Курти.

"Не, него смо гледали шта је мање зло за Србе. А за нас је веће зло да остану албански градоначелници. Нема тамо много сјајног избора и не треба бити лицемер па говорити - ви признајете Куртијеве законе. Људи морају тамо да преживе. Морамо да бирамо мање лоша решења за нас. Тамо нема добрих решења", рекао је Вучевић за Јуроњуз Србија.

У све четири општине на северу КиМ, у Северној Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку, представници грађана су јуче покушали да предају захтев за разрешење албанских градоначелника. Иако је то предвиђено административним упутством из Приштине, акција је онемогућена у све четири општине.

image