Србија и Балкан

Приштински ЦИК одговорио Србима: Захтеви за смену градоначелника стигли на погрешну адресу

У одговору подносиоцима захтева се наводи да ово питање треба да реши локална власт
Приштински ЦИК одговорио Србима: Захтеви за смену градоначелника стигли на погрешну адресу© TANJUG/ STR

Централна изборна комисија у Приштини саопштила је да је одговорила Србима који су покушали да предају петицију за опозив градоначелника на северу Косова и Метохије, уз објашњење да они нису адреса за такав захтев, преноси "Кљан Косова".

Портпарол Централне изборне комисије у Приштини Ваљмир Ељези е у одговору рекао да су подносиоци представке обавештени да је њихов захтев "послат на погрешну адресу".

"Могу да потврдим да су дописи које смо добили 5. децембра путем електронске поште прегледани и да смо одговорили и обавестили подносиоце да према подзаконским актима Министарства за локалну самоуправу ово питање треба да реши локална власт, па је упућено председавајућем Скупштине општине у одговарајућим општинама. Зато смо им наложили да захтеве поднесене ЦИК-у упуте надлежном органу", рекао је Ељези.

Срби у четири северне општине на Косову и Метохији покушали су јуче да предају петицију за смену председника општина Северна Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток, али су њихови захтеви одбијени, после чега су се обратили и ЦИК-у.

Ељези је јуче потврдио да је ЦИК примио четири мејла, у којима је у три приложен образац за покретање захтева за смену градоначелника, као и да ће ти захтеви бити обрађени.

image