Србија и Балкан

Укратко 9. децембар: Вучевић: Наоружавање "Косова" највећа претња; Путин честитао Дан хероја

Русија и Кина осудиле су америчку блокаду усвајања резолуције у УН о прекиду ватре у Појасу Газе. Амерички Стејт департмент одобрио је потенцијалну продају тенковске муниције и пратеће опреме Израелу за процењених 106,5 милиона долара
Укратко 9. децембар: Вучевић: Наоружавање "Косова" највећа претња; Путин честитао Дан хероја© Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Србија ће задржати континуитет у спољној политици и неће уводити санкције Русији ако Српска напредна странка победи на предстојећим парламентарним изборима, изјавио је министар одбране и председник СНС-а Милош Вучевић.

Русија и Кина осудиле су америчку блокаду усвајања резолуције о прекиду ватре у зони палестинско-израелског сукоба у оквиру Савета безбедности Уједињених нација.

У Русији је обележен празник Хероја отаџбине, поводом којег је честитку упутио и председник Владимир Путин.

У наставку таласа етничких инцидената на Косову и Метохији, у мултиетничком насељу Суви До вандализована је амбуланта на којој су разбијена стакла и ишчупана метална врата са шипкама која су обезбеђивала ову здравствену установу.

Председник Србије Александар Вучић поручио је да је Гасни интерконектор између Србије и Бугарске, који ће сутра бити свечано отворен, изузетно важан за Србију, као и да је он коштао скоро 90 милиона евра, а да је чак 50 милиона евра поклонила Европска унија.

Амерички Стејт департмент одобрио је потенцијалну продају тенковске муниције и пратеће опреме Израелу за процењених 106,5 милиона долара, саопштио је Пентагон.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган позвао је на реформу Савета Безбедности УН и рекао, говорећи у ситуацији у Појасу Газе, да је праведан свет могућ, али не док у њему постоје Сједињене Америчке Државе.

Рејтинг председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена је на најнижем нивоу до сада, па он први пут каска за Доналдом Трампом, показала је анкета "Волстрит џорнала" о председничким изборима у САД.

image