Србија и Балкан

Одложен састанак амбасадора земаља чланица НАТО у Сарајеву?

Састанак је требало да буде одржан 14. и 15. децембра, а према сазнањима медија из БиХ, из Брисела је стигла информација да је скуп одложен за наредну годину
Одложен састанак амбасадора земаља чланица НАТО у Сарајеву?© Tanjug/Saul Loeb/Pool Photo via AP

Велики састанак амбасадора земаља чланица НАТО, који је планиран за половину децембра у Сарајеву, одложен је за наредну годину.

Састанак амбасадора земаља НАТО требало је да буде одржан 14. и 15. децембра, а сарајевски портал "Кликс" сазнаје да је из Брисела стигла информација да је скуп одложен за наредну годину.

За сада, наводе, нису познати разлози због чега је дошло до одлагања овог скупа, а нису познати ни потенцијални датуми када би он могао бити организован наредне године.

Портал подсећа да је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг крајем новембра посетио Сарајево, када је одржао низ састанака са војним и политичким званичницима у земљи.

"Забринути смо сецесионистичком и реториком поделе, као и спољним утицајем, посебно Русије. То прети да поткопа стабилност и ослаби реформе. Сви лидери морају радити на јединству и морају радити на напретку", рекао је тада Столтенберг.

image