Србија и Балкан

ГИК: Изборни материјал потпуно безбедан и чува се у складу са законом

Просторије за одлагање изборног материјала су под видео надзором, закључане, запечаћене и чуване од стране професионалног обезбеђења, припадника комуналне милиције и МУП-а, наводи ГИК
ГИК: Изборни материјал потпуно безбедан и чува се у складу са законом© Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Градска изборна комисија саопштила је вечерас поводом изјаве једног члана Градске изборне комисије, а у вези са чувањем изборног материјала након спроведених избора, да је у обавези да обавести јавност да су такве изјаве "потпуно нетачне и паушалне", као и "да је изборни материјал потпуно безбедан и да се исти чува у складу са законом".

"Наиме, ове изјаве у вези са безбедношћу изборног материјала након одржаних избора потпуно су нетачне и паушалне. Изборни материјал чува се и обезбеђује у складу са законом и досадашњом праксом, уз примену свих физичко-техничких мера. Просторије за одлагање изборног материјала су под видео надзором, закључане, запечаћене и чуване од стране професионалног обезбеђења, припадника комуналне милиције и МУП-а", саопштено је из ГИК-а.

Додаје се и да наведене изјаве имају за циљ личну промоцију и наношење штете угледу Градској изборној комисији, управи Града Београда и запосленима у стручној служби, који се заједно старају о законитости организовања и спровођења избора.

image