Србија и Балкан

Шапић: Нећу да будем градоначелник са купљеним одборником, ићи ћемо на нове изборе

После коначних резултата, позив ће бити упућен одборницима са листе "Ми – глас из народа", али не и одборницима листе "Србија против насиља"
Шапић: Нећу да будем градоначелник са купљеним одборником, ићи ћемо на нове изборе© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је данас да ће се видети шта ће се и да ли ће се нешто променити, али му на данашњи дан делује да ће доћи до нових избора у Београду.

"Ићи ћемо на нове изборе ако се не дође до већинског броја одборника. Ми од њих нећемо бежати зато што је то један нормалан процес", рекао је Шапић за ТВ Хепи.

Он је навео да неће да ради ништа испод жита и неће да буде градоначелник ни са једним купљеним одборником.

"Биће упућен позив одборницима који желе да партиципирају и да кажу шта сматрају да није добро рађено у Граду али само онима који немају антидржавну политику", рекао је Шапић.

Он је поменуо да ће позив, после коначних резултата, бити упућен одборницима са листе "Ми – глас из народа" као и да неће са одборницима листе "Србија против насиља".

На питање да ли ће позвати председника Нове Демократске странке Србије Милоша Јовановића на разговор, он је рекао да Јовановић није одборник као и да се определио да буде буде део будуће коалиције Драгана Ђиласа тако да "(Јовановић) више није тема".

"Дубоко верујем да људи који гласају за коалицију НАДА нису сви за овакво стање на улици, не желе да се одрекну Косова, не желе шарену заставу на згради Скупштине Града", рекао је Шапић, наводећи да је за синоћње догађаје адекватан термин "мајданизација".

image