Србија и Балкан

Дочек Нове године на планини ствар престижа: За четири дана на Копаонику - 2.500 евра

Двоструко више цене у односу на прошлу годину неће бити спуштене до краја зимског распуста
Дочек Нове године на планини ствар престижа: За четири дана на Копаонику - 2.500 евра© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

На свим српским снежним врховима влада помама за прославу нове 2024. године, најскупљи хотели давно су резервисани, а у приватним смештајима, викендицама и апартманима, тражи се место више.

Поготово у периоду од 29. децембра до 1. јануара.

Управо за те датуме попуњеност је готово 97 одсто у свим смештајним јединицама на српским планинама, иако су цене дупло веће у односу на прошлу годину, тврде из Удружења хотелијера Србије.

За четири ноћења у хотелу за двоје, који укључује дочек Нове године, на планинама у Србији треба одвојити и до 2.500 евра.

За хотел у центру Копаоника од 29. децембра до 1. јануара, потребно је платити 290.908 динара, пише Н1.

А неколико првих ноћи 2024. године на Златибору две особе ће коштати 190.359 динара. Поред стандардне собе, у цену је укључен доручак.

На Дивчибарама је за период од 30. децембра до 3. јануара потребно одвојити 114.000 динара. У цену је урачуната свечана вечера за дочек Нове године, али се конзумирање пића додатно плаћа.

На планини Тара хотелски смештај је много јефтинији. За период од 29. децембра до 2. јануара за двокреветну собу потребно је одвојити 64.000 динара, с тим што се дочек Нове године додатно плаћа 9.000 динара по особи.

Туристички радници кажу да ће се гужве наставити током целог зимског распуста.

"Зато што распуст траје од 1. до 21. јануара, а у планинским центрима Србије има 45 хотела (3.300 соба), интересовање је три пута веће. Због велике потражње, угоститељи неће спуштати цену", објаснио је Георги Генов за Н1.

image