Србија и Балкан

Абазовић ће бити хитно саслушан: Мора у тужилаштво због случаја "Тунел"

Бивши премијер Црне Горе рекао је да има оперативне податке ко је главни осумњичени у предмету "Тунел" и које су његове намере
Абазовић ће бити хитно саслушан: Мора у тужилаштво због случаја "Тунел"© Влада Црне Горе

Бивши премијер Црне Горе Дритан Абазовић биће хитно саслушан због изјаве о прокопаном тунелу у деопу Вишег суда у Подгорици.

Абазовић ће морати са тужилаштвом да подели своја сазнања о главном осумњиченом у случају "Тунел" и шта је била намера "рудара", рекао је руководилац Основног државног тужилаштва у Подгорици, тужилац Душко Милановић.

Он је нагласио да ће Абазовића хитно позвати.

"Извршићемо процесну радњу саслушања Д. А. у наведеном предмету и то веома хитно", казао је Милановић.

Абазовић је раније данас рекао да има оперативне податке ко је главни осумњичени у предмету "Тунел" и које су његове намере.

"Осећам политичку одговорност, то не скривам и за то и за све друге негативности које су се дешавале", рекао је он.

Додао је да у Црној Гори и даље функционише дубока држава, односно да у државном систему и даље постоје они који раде за криминалне групе.

"Да ли сам знао какво је стање у Вишем суду? Јесам. Ми смо прва влада која је покренула питање да се гради Палата правде", појаснио је Абазовић.

Он је казао да је на стотине хиљада туриста прошло кроз Црну Гору у тренутку када је летос копан тунел у срцу Подгорице у градском језгру где се налазе важне државне институције.

"Идентификоване су особе, ствар је пред надлежним тужиоцима. Имам оперативна сазнања ко би могао да буде главни осумњичени у случају 'Тунел', шта је била намера. Та се намера није оствари, то је можда позитивно у томе", рекао је Абазовић.

Након што је примећено да су докази који се чувају у депоу Вишег суда у Подгорици испремештани, откривен је тунел у зиду. Испоставило се да је тунел прокопан из стана из зграде која је преко пута суда. Према првим сазнањима, тунел је копан скоро два месеца, и ухапшено је више особа. Још није утврђено шта је све из депоа однето, али се за сада зна да недостаје више комада оружја.

image