Србија и Балкан

Интерпол расписао потерницу за осумњиченима у афери "Тунел" у Црној Гори

Полиција и тужилаштво још нису обелоданили ко је наручио посао, као ни ко је све био укључен у организацију захтевног подухвата
Интерпол расписао потерницу за осумњиченима у афери "Тунел" у Црној Гори© TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ

Управа црногорске полиције расписала је међународну Интерполову потерницу за четири особе из Лознице за које се верује да су летос прокопали тунел у центру Подгорице како би се домогли депоа зграде Вишег суда.

Интерполове потернице су расписане за Миланом и Вељком Марковићем, Дејаном Јовановићем и Владимиром Ерићем, преносе "Вијести".

"Вијестима" је у Министарству правде саопштено да су они прошлог петка - 29. септембра дали сагласност Управи полиције да преко Интерпола распише међународне потернице за одбеглом групом из Србије.

Сагласност Министарства правде дата је само дан након што је Основни суд у Подгорици, по захтеву тужиоца Марка Мугоше, одобрио одлуку да се преко међународних полицијских канала упути потрага за онима који се сумњиче да су током августа и десетак дана септембра прокопали тајни пролаз од сутерена зграде до депоа Вишег суда.

Основно државно тужилаштво у Подгорици четворицу бегунаца из Лознице, који у Подгорици нису имали пријављено пребивалиште, за сада терети да су из лагера суда однели 15 пиштоља и три пушке, али и део списа кривичних предмета, који су чувани у подруму храма црногорског правосуђа.

У овом предмету притвор је одређен само Подгоричанину Предрагу Миротићу, за којег се сумња да је копачима из Србије пружао логистичку подршку током обављања посла.

Полиција трага и за једном или чак и две женске особе, чије су фотографије објављене у медијима, због сумње да су имале своју улогу у криминалном пројекту.

Полиција и тужилаштво још нису обелоданили ко је наручио посао, као ни ко је све био укључен у организацију захтевног подухвата.

Чланови те групе терете се за криминално удруживање, крађу и спречавање доказивања за шта се може изрећи казна затвора од најмање пет година.

image