Србија и Балкан

Прелиминарни резултати пописа у Црној Гори 25. јануара

У наредним месецима, након уноса података, запослени Управе за статистику спроводиће статистичке контроле, обраду података и детаљне анализе да би се припремили званични резултати пописа
Прелиминарни резултати пописа у Црној Гори 25. јануараwww.globallookpress.com © Fabian Sommer/dpa

Црногорска Управа за статистику Монстат саопштила је да ће прелиминарни резултати пописа у тој земљи бити објављени 25. јануара.

"Попис становништва, домаћинстава и станова 2023. године је почео 3. децембра и трајао закључно са 28. децембром 2023. године, а успешно је реализован у процесу у ком је показана одговорност и зрелост друштва, свесног значаја статистичких података државе", тврде из Монстата, а преноси "Дан".

У наредним месецима, након уноса података, запослени Управе за статистику спроводиће статистичке контроле, обраду података и детаљне анализе да би се припремили званични резултати пописа.

Прикупљени су, кажу, кључни подаци о становништву, домаћинствима, становима, али и друге важне информације које се односе на демографске карактеристике, образовање, на услове у којима грађани живе, на запосленост односно незапосленост, информациону писменост и друге карактеристике становништва.

"Током овог периода, пописивачи су са инструкторима и државним инструкторима интензивно радили на прикупљању података и заједно са грађанима допринели реализацији највеће и најзначајније статистичке акције у земљи. Захваљујемо свим грађанима који су одвојили време и пружили потребне информације од значаја за дефинисање и спровођење владиних политика, за научна истраживања и бизнис заједницу, цивилно друштво и ширу јавност, а посебно за даљи рад Управе за статистику", наведено је из Монстата.

image