Србија и Балкан

Вучевић о наоружавању Приштине: Разочарани смо, не и изненађени

Србија америчку политику не може да промени, на држави је да јача своје одбрамбене капацитете, каже министар одбране Милош Вучевић
Вучевић о наоружавању Приштине: Разочарани смо, не и изненађени© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

Министар одбране Милош Вучевић изајвио је да на страни Србије нема изненађења због тога што Приштина купује америчке ракете, али да има незадовољства.

"Сједињене Америчке Државе су дугогодишњи савезник Приштине, тако да нас овај поступак не изненађује, али је логично што смо разочарани и што отворено исказујемо своје незадовољство", казао је Вучевић за "Курир".

Он је напоменуо да Србија политику САД не може да промени, већ да је на њој да јача своје одбрамбене капацитете.

"То ћемо сасвим сигурно чинити и наредном периоду, као што чинимо годинама уназад", поручио је Вучевић.

Подсетимо, амерички Стејт департмент одобрио је потенцијалну продају Приштини 246 ракета "џавелин" за процењену вредност од 75 милиона долара.

Главни извођачи радова биће "Џавелин џоинт венчер" (Javelin Joint Venture), који чине компанија "Локид Мартин" и "Рејтеон мисајлс енд дифенс", пренео је Ројтерс.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да ће Србија наставити да се понаша одговорно и да доприноси стабилности на Балкану, као и да ће радити на очувању српско-америчких односа, упркос томе што је одлука САД да прихвате захтев Приштине о куповини противтенковских ракета "џавелин" велико разочарење за Србију.

image