Србија и Балкан

Вучић: Панчево ће постати ново чвориште ауто-путева

Председник Србије обилази данас радове на другој фабрици немачке компаније ЗФ Фридрихсхафен у панчевачкој Северној индустријској зони
Вучић: Панчево ће постати ново чвориште ауто-путеваNone © FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, током обиласка радова на изградњи друге фабрике немачке компаније ЗФ Фридрихсхафен у панчевачкој Северној индустријској зони, да ће Панчево постати ново чвориште ауто-путева, пошто ће се градити наставак београдске обилазнице, али и ауто-путеви до Зрењанина и Вршца.

Нова фабрика имаће 27.000 квадратних метара простора и запошљаваће око 600 људи. Представник ЗФ-а Штефан фон Шукман рекао је да ће фабрика бити једна од првих ове компаније која ће имати нулту стопу емисије штетних материја, користиће обновљиве изворе енергије за напајање и производиће најнапреднија технолошка решења електронске мобилности. Компанија ће уложити у нову фабрику око 238 милиона евра.

"Остало је да држава са своје стране уради трафо-станице, путеве, Панчево ће бити ново чвориште ауто-путева", рекао је Вучић.

Председник је рекао да је после првих девет месеци трговинска размена са Немачком достигла шест милијарди и 36 милиона евра и да је ова земља први трговински партнер Србије. 

Амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад, говорећи на свечаности, рекла је да је радује висина немачких инвестиција у Србији и додала да је "могуће и више од тога ако Србија усклади све своје ставове и политику са Европском унијом, будући да тежи чланству".

image