Србија и Балкан

Вучић са Србима са КиМ: Само хоћемо да сачувамо своје (ВИДЕО)

Сигуран сам да ћемо као народ показати зрелост и сачувати своја огњишта, поручио је Вучић после састанка
Вучић са Србима са КиМ: Само хоћемо да сачувамо своје (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Само хоћемо да чувамо своје, сигуран сам да ћемо као народ показати зрелост и сачувати своја огњишта, поручио је председник Александар Вучић, који се састао са представницима Срба са КиМ.

Председник Александар Вучић састао се са представницима Срба са Косова и Метохије после обраћања јавности поводом неуспешних преговора у Бриселу, објављено је на Инстаграму.

"Ево ме ту са нашим Србима са Косова и Метохије. Замолили смо их само да се чувају, да буду сталожени, да сачувамо мир и стабилност, да на туђу бахатост и ароганцију одговоримо онако како пристојни људи увек одговарају. Ми само хоћемо да чувамо своје и ништа више. Сигуран сам да ћемо као народ показати зрелост и сачувати своја огњишта", поручио је Вучић.

Председник је претходно и на конференцији за медије поручио Србима на Косову и Метохији да је важно сачувати мир.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти објавио је да прихвата захтев САД и да за 48 сати одлаже примену мере кажњавања возача са српским регистарским ознакама.

Дан раније, у обраћању нацији после преговора у Бриселу председник Србије је рекао даће бити срећан ако успе да сачува мир.

image