Србија и Балкан

РИК донео Решење о додели мандата народних посланика

Према решењу РИК-а о додели мандата народних посланика, листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" има 129 места у Скупштини, а листа "Србија против насиља" 65
РИК донео Решење о додели мандата народних посланика© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Чланови Републичке изборне комисије донели су Решење о додели мандата народних посланика Народне скупштине.

Према решењу РИК-а о додели мандата народних посланика, листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" има 129 места у Скупштини, а листа "Србија против насиља" 65.

Листа "Ивица Дачић - премијер Србије" има 18 мандата, листа коалиције НАДА 13, "Ми глас из народа" 13, Савез војвођанских Мађара шест, листа "Усаме Зукорлић - Уједињени за правду" два, "СДА Санџака - др Сулејман Угљанин" два, листа "Политичка борба Албанаца се наставља - Шаип Камбери" један и Руска странка један.

Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић подсетио је да је РИК на седници одржаној 12. јануара, у складу са Законом о избору народних посланика, усвојио укупан извештај о резултатима избора за народне посланике.

"Овај извештај је објављен у Службеном гласнику Републике Србије 12. јануара ове године, такође и на веб страници Републичке изборне комисије истог дана, чиме су се стекли услови да комисија додели мандате народним посланицима кандидатима са изборне листе који су освојили посланичке мандате", рекао је Димитријевић.

Димитријевић је, одговарајући члану РИК-а Танасију Маринковићу који је тражио да се прекине поступак због жалбе листе "Србија против насиља", рекао да је јуче РИК добио пресуду Управног суда којом се жалба те коалиције, а која је поднета против укупног извештаја и резултата избора за народне посланике, одбија по свим разлозима који су наведени у жалби.

image