Србија и Балкан

Директорка РФЗО: Држава ће учинити све да се санира штета од пожара у Чиготи (ВИДЕО)

У пожару су уништени пети и шести спрат Б блока у коме се налазе собе
Директорка РФЗО: Држава ће учинити све да се санира штета од пожара у Чиготи (ВИДЕО)© РТ Балкан

Директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић је поручила да ће држава учинити све да се Специјална болница Чигота на Златибору, у којој је синоћ избио пожар, што пре врати нормалном раду. 

"Најважније је да нема повређених, ни међу пацијентима, ни међу особљем, сви пацијенти су на време евакуисани и распоређени у хотел 'Палисад' и у студентско одмаралиште, након чега су, они који су могли, отпуштени и даље ће бити послати у друге рехабилитационе центре, док су два пацијента у ужичкој болници јер захтевају болничке услове", рекла је Радојевић Шкодрић, током обиласка "Чиготе".

Она је истакла да ће држава учинити све да се у најкраћем року санира штета и да се ова установа врати у нормалне услове.

"Прегледали смо све и најважније је да су све лабораторије, амбуланте и апарати неоштећени и надамо се да ће што пре тај део почети са радом. За сваки случај дотад смо обезбедили да се интернистички, амбулантни део и лабораторија распореде у амбуланту у Златибору, део у Дом здравља у Чајетини, а део у хали", навела је Радојевић Шкодрић.

У пожару су уништени пети и шести спрат Б блока у коме се налазе собе.

Председник општине Чајетине Милан Стаматовић је захвалио свим запосленима, ватрогасним екипама и грађанима који су притекли у помоћ током санације пожара и евакуације пацијената.

"Одмах крећемо са рашчишћавањем терена и санацијом како би обезбедили део који је претрпео штету. Пре неколико дана екипе су радиле на осмишљавању планиране реконструкције, а пожар нас је предупредио. Надам се да ћемо ускоро имати много лепшу и модерну болницу", казао је Стаматовић.

image